Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

Styrd borrning – skonsamt för bokskogen16 sept 09:00

Styrd borrning – skonsamt för bokskogen
​Bokskogen i Torup utanför Svedala är ett unikt rekreationsområde och ett populärt utflyktsmål som erbjuder både natur- och kulturupplevelser. Bokskogen omfattar flera hundra hektar bokskog, odlingsmark, betesmark, ett slott med slottspark och trädgårdar.

Styrd borrning – skonsamt för bokskogen

Bokskogen i Torup utanför Svedala är ett unikt rekreationsområde och ett populärt utflyktsmål som erbjuder både natur- och kulturupplevelser. Bokskogen omfattar flera hundra hektar bokskog, odlingsmark, betesmark, ett slott med slottspark och trädgårdar.

Tillgängligheten vid Bokskogen får ett litet lyft när parkeringsytorna förbättras. Styrud har fått bidra med ett strå till stacken genom att medverka i ledningsbygge för One Nordic som skall ordna strömförsörjning till en ny gästtoalett vid Kejsarvägens parkering. Nog så viktigt.

Det säger sig ju självt att träden i Bokskogen är skyddsvärda. Att anlägga en elkabel på en sträcka av 500 meter kräver lite varsam hantering. Ledningssträckan går både parallellt med Torupsvägen och under vägen, samt korsar ett skogsavsnitt. Med hjälp av styrd borrning kan ledningen dras under trädens rotsystem och dessutom passera under vägen utan att den stängs av. På vissa delsträckor där det var lämpligt har man valt att schakta.

Projektet genomfördes under tre dagar i början av september med en M15 borrigg från Boretec; en av de senaste investeringarna i Styruds maskinpark.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ämnen som berörs i nyheten
Entreprenad, maskiner Energifrågor Gruvdrift Entreprenadfrågor, maskiner Infrastruktur, kommunikation Vatten-, avloppsrening

Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2020. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
Avtal och integritetspolicy

Processed in 0.0047 seconds [4 queries]

pixel