Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

Rekordår för Gustafs trots pandemin23 feb 09:00

Rekordår för Gustafs trots pandemin
Träpanelstillverkningen i Gustafs går på högvarv trots pandemin. Föregående år ökade företaget sin omsättning med 25%. - Vi har inte sett någon avmattning under 2020, säger företagets Vd Ruben Krouwel, som nu blickar framåt och planerar flera produktlanseringar samt en om- & tillbyggnad av huvudkontoret i Gustafs.

Rekordår för Gustafs trots pandemin

Träpanelstillverkningen i Gustafs går på högvarv trots pandemin. Föregående år ökade företaget sin omsättning med 25%. 

- Vi har inte sett någon avmattning under 2020, säger företagets vd Ruben Krouwel, som nu blickar framåt och planerar flera produktlanseringar samt en om- & tillbyggnad av huvudkontoret i Gustafs.

Träinredningstillverkaren Gustafs Scandinavia redovisar ett rekordår 2020. Trots den rådande pandemin har företaget omsatt drygt 130 miljoner kronor, vilket är en ökning med 25% jämfört med året innan. Den genomgående trenden är att byggindustrin inte har drabbats speciellt hårt av Covid-situationen, men att en effekt kan komma längre fram och på Gustafs är man inne på samma spår.

- Vi har inte sett någon avmattning under 2020, däremot finns det en trend som skulle kunna resultera i en lägre orderingång under första halvan av 2021, säger Ruben Krouwel, vd på Gustafs Scandinavia.

Gustafs, som exporterar brandsäkra och akustikanpassade interiörbeklädnader till hela världen, har under 2020 haft en ökad försäljning i de nordiska länderna och i Storbritannien. En stor del av produkterna levereras till samhällsviktiga projekt som skolor och sjukhus, som måste färdigställas, vilket är ytterligare en faktor som bidragit till en fortsatt hög produktion.

- Vi inledde året med att vinna tre stora projekt som har rullat på med leveranser av material och med vår egen entreprenad. Projekten gav oss en bra basbeläggning som vi har arbetat med hela året, förklarar Ruben.

St Eriks Ögonsjukhus
Gustafspaneler på St Eriks Ögonsjukhus, som färdigställdes under 2020. Ritat av White Arkitekter. Foto: Bara Bild

Trots pandemins grepp om samhället med fortsatta restriktioner finns det inga planer på att dra i handbromsen på Gustafs.

- Vi planerar tre stora produktnyheter som ska lanseras under det första kvartalet 2021, avslöjar Ruben.

  De senaste årens tillväxt har resulterat i angenäma problem för företaget. Personalstyrkan har ökat i antal och det befintliga huvudkontoret i Gustafs har fyllts till brädden. I planerna finns nu en planerad om- och tillbyggnad av huvudkontoret i Gustafs, som ligger i direkt anslutning till produktionen.

   Gustafs huvudkontor i Mora by, Gustafs.
   Gustafs Scandinavia växer och planerar nu en om- & tillbyggnad av företagets huvudkontor. Foto: Gustafs Scandinavia   Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

   Ämnen som berörs i nyheten
   Inredning Materialfrågor, färgsättning Byggnadsindustrin Byggnadsindustrin, branschfrågor Företagsinformation Företagande, allmänt Ekonomi Arkitektur Möbelindustri Arbetsmarknadsfrågor
   Nyheten har taggats med följande taggar
   ekonomi omsättning covid-19 gustafspanel träinredning

   Tillbaka till alla nyheter
   Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
   © industri24.se 2013-2021. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
   Avtal och integritetspolicy

   Processed in 0.0141 seconds [5 queries]

   pixel