Passa på att annonsera nu! Just nu har vi många besökare - men ganska få annonser i vår Köp & Sälj. Lägg in en annons om du har något industrirelaterat att sälja. Det är gratis att annonsera! Klicka här

Nordic Wear Parts storsatsar genom ett nytt dotterbolag25 feb 09:12

Nordic Wear Parts startar ett dotterbolag, Nordic Quick Systems, vilket har blivit antaget till Arctic Business Incubator, anställt en erfaren affärsutvecklare och nu genomför en ordentlig satsning på sitt patenterade kedjehjul.

Nordic Wear Parts storsatsar genom ett nytt dotterbolag

Nu är det full fart i både verkstaden och på kontoret hos Nordic Wear Parts. Bolaget, med sitt patenterade kedjehjul, har startat ett dotterbolag, Nordic Quick Systems, vilket har blivit antaget till Arctic Business Incubator (ABI), anställt en erfaren affärsutvecklare och befinner sig just nu i en spännande expansionsfas.

Kedjehjulet, Quick Systems, utvecklades initialt av moderbolaget, Nord Wear Parts, och har hårdtestats under tre års tid av bl.a. SCA, Övik Energi och Aditya Birla. För att kunna satsa helhjärtat på utvecklingen och kommersialiseringen av kedjehjulet, grundades Nordic Quick Systems vid årsskiftet.

- Samtliga tester har gått över all förväntan! Alla kunder är väldigt nöjda med framförallt den sänkta underhållskostnaden och ökade säkerheten, säger Nicklas Jadinge, VD på Nordic Quick Systems.

Nordic Quick Systems har blivit antaget till ABI, världens sjunde bästa företagsinkubator, genom vilken bolaget får stöd inom bl.a. affärsutveckling, teambyggande och finansiering. Vidare har bolaget flyttat från Öjebyn till större lokaler på Pitholmsheden, samt anställt Sammy Pergament, som tidigare har varit VD på DIB Hotel, samt grundat och sålt hörlursbolaget Melaud.

- Vi har nu ett härligt momentum. Samarbetet med ABI och rekryteringen av Sammy gör att vi har kunnat ta många viktiga steg på en kort tid. Nu arbetar vi aktivt med att sprida kunskapen om vår innovation till framför allt sågverk, papper- och massaindustrin och bioenergibranschen, samt knyta relevanta kontakter för att kunna genomföra en nyemission under sommaren, avslutar Jadinge.


Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2020. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
pixel