Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

Johan är överlycklig över sin nya ”arbetskompis”6 april 11:00

Johan är överlycklig över sin nya ”arbetskompis”
Drygt 100 timmar har Johan Lind på Lars Bäckströms Entreprenad AB hunnit köra sin Merlo Roto 50.30 S Plus.

Johan är överlycklig över sin nya ”arbetskompis”

Drygt 100 timmar har Johan Lind på Lars Bäckströms Entreprenad AB hunnit köra sin Merlo Roto 50.30 S Plus.
– Jag är överlycklig, säger han glatt inifrån en av Förbifart Stockholms tunnlar.

Med längre räckvidd och högre lyftkapacitet kan maskinföraren Johan Lind göra desto fler arbetsmoment i tunnlarna på Förbifart Stockholm. Här byggs räddningsvägar, där stora betongfundament ska lyftas på plats.

– Det blir som en slags fyrkantiga ”hus” kan man säga, insprängda i berget mellan tunnelrören, som används om en av tunnlarna behöver utrymmas. Till dessa används prefebricerade betongelement som jag ska lyfta på plats. Med min förra maskin – en 26 meters Merlo från 2015 – hade jag inte klarat uppgiften men kommer jag kunna lyfta både väggelementen som väger mellan 2,4 och 3,4 ton samt takelementen som väger runt 4,5 ton. Dessutom blir de extra metrarna i räckvidd en stor tillgång, då det var att jag precis nådde med den gamla maskinen, förklarar Johan.

Förutom räckvidd och lyftkapacitet lyfter Johan även fram känslan i hydrauliken som en mycket positiv egenskap hos deras nya R50.30 S Plus.

– Den är mjuk och följsam och två pumpar är stor fördel. Det går bra att jobba med maskinen samtidigt som man kör, utan att tappa kraft någonstans, säger han.

Samtidigt är maskinen smidig och lagom stor för sitt nuvarande uppdrag.

– Utrymmet är begränsat här nere så det är viktigt att maskinen inte är för stor. Jag är väldigt nöjd med kapaciteten på den här maskinen, säger Johan Lind.

Hytten är komfortabel och rymlig. Allting sitter bra placerat tycker Johan och är lätt att nå eller ha överblick över. Bomfjädring saknades på den förra maskinen som Johan körde och uppskattas därför lite extra mycket på den nya ”arbetskompisen”.

– Den går väldigt stadigt och stabilt. Det är en fantastisk maskin tycker jag!

Lars Bäckström Entreprenad AB är ett företag inom den expansiva maskinentreprenadbranschen som startade 1985 med en hjullastare och en stark vilja att bli en aktör som kunderna kan räkna med.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ämnen som berörs i nyheten
Entreprenad, maskiner Industri, tillverkning Miljöteknik, återvinning Bygg, fastighet Miljö, energi Jordbruk, lantbruk, fiske Entreprenadfrågor, maskiner Lantbruk
Nyheten har taggats med följande taggar
teleskoplastare redskapsbärare hjullastare snöslunga snöröjning teleskoptruck merlo lastbärare hüllert maskin hullert ab hüllert maskin teleporter allfixaren lundberg roto stockholm förbifart

Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2021. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
Avtal och integritetspolicy

Processed in 0.0077 seconds [5 queries]

pixel