Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

Hankook Tire exklusiv däckleverantör till den nya och limiterade versionen av MINI John Cooper Works GP20 nov 12:45

Hankook Tire exklusiv däckleverantör till den nya och limiterade versionen av MINI John Cooper Works GP
Hankook Tire exklusiv däckleverantör till den nya och limiterade versionen av MINI John Cooper Works GP.

Hankook Tire exklusiv däckleverantör till den nya och limiterade versionen av MINI John Cooper Works GP

Den perfekt matchningen - den nya bilmodellen tillsammans med den specialutvecklade däckuppsättningen från Hankook. Nya MINI John Cooper Works GP är så kallad "limited edition" och kommer bara tillverkas i 3 000 exemplar. Bilarna är exklusivt utrustade med Hankooks helt nya UUHP-sommardäck – Ventus S1 Evo Z. För den som vill testa prestandan hos MINI John Cooper Works GP så tillhandahåller Hankook även ett sportdäck som är lagligt på vanliga vägar, men som har designats för att maximera bilens huvudegenskaper på tävlingsbanan – Ventus TD (Track Day). För att säkerställa att den nya och exklusiva MINI-modellen även går att köra säkert under vintertid så har Hankooks UHP-vinterdäck i*Cept evo 2 lagts till i uppsättningen av däck.

Neu-Isenburg, Tyskland, 19 november 2020 – MINI:s och Hankooks ingenjörer har tillsammans arbetat hårt med att se till att både bilen och de båda sommardäcken Ventus S1 evo Z och Ventus TD står pall genom att kontrollera racingegenskaperna på de utmanande tävlingsbanorna i Nardo i Italien och den legendariska Nürburgring Nordschleife. Nya MINI John Cooper Works GP är det brittiska bilmärkets snabbaste modell någonsin som har godkänts för bruk på vanliga vägar. Motorn har 306 hk och går från 0 km/h till 100 km/h på bara 5,2 sekunder. När Hankook utvecklade däcken till den extraordinära MINI-modellen fokuserade man på utmärkta köregenskaper, låga varvtider och imponerande inbromsning på torra vägar. ”Det var inte bara en stor ära att få vara ensam leverantör till den här rariteten av racinggener utan också ett stort ansvar. Vårt utvecklingsteam la ner mycket passion i arbetet,” säger Klaus Krause, chef för Hankooks europeiska forsknings- och utvecklingscenter.

Vanligtvis är racingdäck fulla av topphemliga ingredienser och konstruktionsexpertis som hemlighålls för offentligheten. Men med Hankook Ventus TD gör ingenjörerna nu ett undantag och delar med sig av några hemligheter. En av de största fördelarna är att däcket har alla märkningar som krävs för att MINI John Cooper Works ska kunna köras lagligt direkt från parkeringen till racingbanan via offentliga vägar, utan krav på extra transport eller däckbyte. Däcket har E4-märkning, EU:s däckmärkning för grepp på vått väglag, rullmotstånd och buller, samt certifieringar från Taiwan, Brasilien, Gulfstaterna och DOT plus UTQG-certifieringar (USA). Den största utmaningen för Hankooks ingenjörer har varit att utveckla den fulla potentialen på tävlingsbanan och samtidigt se till att däcket är pålitligt på vanliga vägar. Resultatet av utvecklingsprocessen är ett däck som ger utmärkt stabilitet även vid utmanande körförhållanden. Bromsegenskaperna är noggrant avvägda mot framåtdrivningen och köregenskaperna. Medan mönstret och designen huvudsakligen baseras på ett vanligt racingdäck så använder Ventus TD för MINI en gummiblandning och olika strukturella egenskaper som kombinerar teknologi från både racingdäck och vanliga däck för väg. Den specialdesignade däckkonturen använder ett brett mönsterområde som ger ett maximalt grepp för att sänka varvtiderna och öka prestationerna på banan. Även om prestandan på torra vägar har prioriterats så gör mönstret att däcket även presterar på vått väglag.

En bil som MINI John Cooper Works GP borde inte förpassas till garaget under vintern. Därför kompletteras MINI:s OE-sortiment med Hankooks UHP-vinterdäck Hankook Winter i*cept evo 2 och dess sofistikerade asymmetriska mönsterdesign. Däcket har specifikt utvecklats för vintervägar i Central- och Västeuropa, och ger goda köregenskaper på både torrt och vått väglag samt goda framdrivnings- och bromsegenskaper på snöigt underlag.

Översikt av den exklusiva originalutrustningsprodukten och däckdimensionerna för MINI John Cooper Works GP:

Däcktyp: Årstid: Mått: Namn på mönster: EU-märkningar
UUHP väg sommar 225/35 R18 87Y XL Ventus S1 evo Z E / B / 69(W1)
UUHP tävling sommar 225/35 R18 87Y XL Ventus TD E / C / 72(W2)
UHP vinter vinter 195/45 R18 87H XL Winter i*cept evo 2 E / B / 70(W2)


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ämnen som berörs i nyheten
Entreprenad, maskiner Verkstadsindustri Biltrafik Frakt, transport Lastbilar, transportfordon Motor Motorsport Fritid Anläggningsindustri Lantbruk
Nyheten har taggats med följande taggar
däck winter vinter sommar i*cept i cept hankook tire europa hankook tire hankook uhp ventus originalutrustning oe

Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2020. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
Avtal och integritetspolicy

Processed in 0.0076 seconds [5 queries]

pixel