Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

Hager Sverige flyttar hem sitt lager23 feb 08:27

Hager Sverige flyttar hem sitt lager
Hager fortsätter att expandera sin verksamhet i Sverige. För att stötta tillväxten flyttar man all logistikverksamhet från olika delar i Europa och koncentrerar dem till Borås. Flytten innebär högre precision till Hagers kunder och partners i Sverige.

Hager Sverige flyttar hem sitt lager

Hager fortsätter att expandera sin verksamhet i Sverige. För att stötta tillväxten flyttar man all logistikverksamhet från olika delar i Europa och koncentrerar dem till Borås. Flytten innebär högre precision till Hagers kunder och partners i Sverige.


Ända sedan starten 1955 har Hager strävat efter att vara nummer ett i kundens ögon. Kanske är det därför de lyckats utveckla verksamheten från ett litet familjeföretag till en global spelare inom elinstallation. Kort och gott kan man säga att det går väldigt bra för Hager.

– Vi växer så att det knakar. Faktum är att vi växt så pass mycket att vi inte längre har kapacitet i våra lager i Tyskland. Och det är bland annat därför vi valt att flytta hela vårt svenska lager 1 300 kilometer norrut från Blieskastel i Tyskland till Borås, säger Leif Hallén, vd på Hager.

Lagerhanteringen och distributionen från Tyskland hade sina nackdelar. Begränsningar i flexibilitet och på så vis minder möjligheter att reagera på kundernas önskemål. Och ibland drabbades leveranserna av förseningar på grund av långa transporter.

– Vi insåg att det fanns många bitar som kunde bli väldigt mycket bättre med att flytta hela lagerhållningen för den svenska marknaden till Sverige, säger Joakim Albrektsson, logistikchef på Hager.

Efter ett års planering och etableringsarbete är lagret nu upprättat i Borås hos Hagers logistikpartner Kerry.

– Nu kan vi uppfylla kundernas önskemål om standardiserade paketeringslösningar, projektpaketerade leveranser och vi kan spegla våra lagersaldon hos grossisternas webbshoppar. På så vis kan våra kunder se exakt vad vi har i vårt lagersaldo och få en uppfattning om leverans, säger Peter Högberg De Rosso, försäljningschef på Hager.

Fem fördelar med svensk lagerhantering

 1. Minimerade förseningar
  Lagerflytten innebär att Hager kommer kunna leverera med högre precision till alla grossistpartners i Sverige.

 2. Speglade lagersaldon
  Det betyder att Hager kopplar upp sitt lagerhanteringssystem till grossisternas webbshoppar. Kunderna kan således se vad Hager har i sitt lager och när det kan levereras.

 3. Bidrar till bättre miljö
  Projektpaketerade leveranser innebär mindre emballage. Och eftersom man kör fulla lastbilar från Tyskland blir antalet transporter färre.

 4. Effektivare leveransflöden
  Grossister får ett effektivare leveransflöde till sina lager. Detta skapar ökad tillgängligheten av Hagers produkter, tack vare förkortade ledtider.

 5. Flexibelt med kundunika lösningar
  Snabba leveranser av specialbeställda produkter, exempelvis till byggarbetsplatser. Lager i Sverige möjliggör också specialpackning för att effektivisera grossistens lagerhantering.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ämnen som berörs i nyheten
Materialfrågor, färgsättning VVS-, energiteknik Energi Byggnadsindustrin, branschfrågor Arkitektur Hemelektronik

Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2021. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
Avtal och integritetspolicy

Processed in 0.0076 seconds [4 queries]

pixel