Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

Ett mästerverk i badrummet: Premiär för AXOR Edge16 sept 08:41

Ett mästerverk i badrummet: Premiär för AXOR Edge
13 år efter den första kollektionen med den franska designern Jean-Marie Massaud presenteras AXOR Edge - en lyxig symbios av geometriska former och en extremt exakt tillverkningsmetod. Armaturen bryter både estetiska och tekniska gränser. Produkterna är typgodkända för den svenska marknaden.

Ett mästerverk i badrummet: Premiär för AXOR Edge

13 år efter den första kollektionen med den franska designern Jean-Marie Massaud presenteras AXOR Edge - en lyxig symbios av geometriska former och en extremt exakt tillverkningsmetod. Armaturen bryter både estetiska och tekniska gränser: Asymmetriskt sammanfogade kuber skapar en imponerande helhet och i produktionen där diamanter används skapar dom extremt exakta kanter och ytor. Delvis förfinad med fina strukturer och de kan också individualiseras med en exklusiv AXOR FinishPlus specialyta. AXOR Edge finns för tvättställ, badkar, bidé och i form av olika termostatmoduler även för dusch.

Design: geometrisk, arkitektonisk, asymmetrisk

AXOR Edge är massiv och samtidigt elegant. En symmetri av ytor och kanter som kombineras asymmetriskt. Delvis berikad med en fin struktur blir det tredimensionella utseendet på den nya armaturen en upplevelse att röra vid. För dem som föredrar en mer minimalistisk stil finns armaturerna också med helt släta ytor. Samtidigt är det möjligt att skapa ett personligt uttryck med blanka AXOR FinishPlus-ytor: från polerat rött-guld till polerat svart krom. De tillverkas på högsta tekniska nivå med PVD-teknik (Physical Vapor Deposition) i AXORs egna vakuumkammare. Det är en högteknologisk teknik som gör ytan särskilt motståndskraftig och ger den lång livslängd, och som framför allt skapar oändlig glans och nya färgmöjligheter i det lyxiga badrummet.

”I samarbete med AXOR handlar det alltid om att skapa en perfekt upplevelse för kunden. Med AXOR Edge har vi skapat en skulptur av ett vardagsföremål. Alla produkter i kollektionen är mer än bara en badrumsblandare - de är juveler, mästerverk, speciella arkitektoniska skulpturer - frästa ur ett mässingsblock och förfinade med den personliga önskade ytan. Ett verkligt funktionellt konstverk som varar hela livet: «Det är en lyx för mig», säger Jean-Marie Massaud.

Teknologi: Precision som fundament for briljans

För att skapa perfekta ytor och kanter används en diamantskärare med den senaste tekniken, utvecklad speciellt för produktion av AXOR Edge. Diamantverktyget, som också är känt från rymd- och laserindustrin, fräser de avfasade kanterna i en exakt 45 ° vinkel så att de möts med mikrometerprecision. De fina konstruktionsdetaljerna uppträder med samma precision, diamanter facetterar ytan på det massiva mässingsblocket otroligt exakt. Rad efter rad dyker dom upp, de exakta pyramidtopparna som återger det fascinerande spelet mellan ljus och skugga - och kompletterar en dyrbar bit av prakt.

AXOR Edge produkterna är typgodkända för den svenska marknaden.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ämnen som berörs i nyheten
Inredning VVS-, energiteknik Industri, tillverkning Bygg, fastighet Miljö, energi Livsstil, mode, fritid Design Spa, hälsa, friskvård Arkitektur
Nyheten har taggats med följande taggar
badrum tvättställ axor axor edge

Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2020. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
Avtal och integritetspolicy

Processed in 0.0063 seconds [5 queries]

pixel