Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

Bridgestone teamar upp med Milestone inför RIDE 420 maj 09:30

Bridgestone teamar upp med Milestone inför RIDE 4
Bridgestone, världens största däck- och gummiföretag, presenterar idag ett partnerskap med den italienska spelutvecklaren Milestone och den senaste delen i den populära videospelsserien RIDE 4.

Bridgestone teamar upp med Milestone inför RIDE 4

  • RIDE 4, den senaste delen i den populära videospelserien, siktar mot att bli den ultimata tävlingsspelupplevelsen för tvåhjulsentusiaster
  • Förare runtom hela världen har möjligheten att uppleva prestandan och hållbarheten hos Bridgestones däck i den virtuella världen – precis som om de körde på riktiga vägar
  • Spelet har dedikerade Bridgestone-spelmodeller, menyer och sponsrade banor

Bridgestone, världens största däck- och gummiföretag, presenterar idag ett partnerskap med den italienska spelutvecklaren Milestone och den senaste delen i den populära videospelsserien RIDE 4. RIDE 4, som är den ultimata tävlingsspelupplevelsen för tvåhjulsentusiaster, kommer att lanseras globalt den 8 oktober 2020 på Playstation 4, XBOX One och PC.

Genom detta partnerskap har Bridgestone som mål att stärka sin position som marknadsledare för motorcykeldäck, samt visa upp sina produkter och sitt arv i den tävlingsinriktade racingvärlden. Allt på ett innovativt och engagerande sätt för motorcykel- och videospelsentusiaster över hela världen.

I RIDE 4 kommer förare från världens alla hörn att ha chansen att uppleva en smidig och snabb åktur med Bridgestones däck på 34 exakt reproducerade virtuella banor, precis som de skulle göra i verkligheten. Spelet inkluderar ett stort antal Bridgestone motorcykeldäck, som kan monteras på över 250 modeller från 22 olika tillverkare. Bridgestones varumärke kommer också att visas digitalt i spelet, med sponsrade dräkter och utrustning, skyltar runtom tävlingsbanorna samt i dedikerade spellägen. Under åren har Bridgestone byggt sitt arv och excellens inom motorcykelracing och nyligen uppnått segrar i de mest berömda uthållighetstävlingarna.

Endurance World, ett helt nytt spelläge som är dedikerat till distansmotorcykeltävlingar, kommer att vara en av nyckelfunktionerna i RIDE 4. I det här spelläget kan förare testa sin körförmåga och fokus och verkligen bedöma den exceptionella prestandan och uthålligheten hos sina Bridgestonedäck. Precis som på riktiga vägar, är slitage på däcken en av de viktigaste faktorerna i spelet för att vara framgångsrik på banan. Med prestanda som aktivt påverkas av körstil och väder, behöver spelarna göra strategiska beslut under loppets gång för att parera och mildra dessa faktorer.

"Som en global mobilitetsledare med en stor portfölj av premiumprodukter och lösningar som inkluderar premium-motorcykeldäck, såg vi det lämpligt att göra vår debut i den virtuella världen genom att samarbeta med Milestone – en beprövad ledare inom simuleringsspel med två hjul", säger Nico Thuy, Head of Motorcycle Business, Bridgestone EMIA. ”Vi letar alltid efter nya sätt att engagera våra kunder och interagera med motorcykelkulturen, samtidigt som vi visar kvaliteten på våra produkter. Att vara närvarande i RIDE 4 representerar en typ av möjlighet att göra just det.”

”När vi lanserade RIDE-franchisen var vårt huvudmål att skapa en unik IP för alla tvåhjulsälskare; idag - fem år senare - bekräftar den överraskande realismen i det visuella, djupet i spelet och detta fantastiska samarbete med Bridgestone, att vi har arbetat i rätt riktning för att skapa den ultimata tvåhjuliga tävlingsupplevelsen ”, säger Luisa Bixio, VD, Milestone.

Speltrailer: https://youtu.be/RA-q4zN3ICw


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ämnen som berörs i nyheten
Plast-, gummiindustri Biltrafik Lastbilar, transportfordon Motorer, bilar, motorcyklar Motorsport Företagande
Nyheten har taggats med följande taggar
racing mc bridgestone ride4 milestone

Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2020. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
Avtal och integritetspolicy

Processed in 0.0039 seconds [5 queries]

pixel