Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

Återvinningsstation tas bort i Tingsryd20 maj 13:00

Återvinningsstation tas bort i Tingsryd
Återvinningsstationen på Bultvägen/Lokgatan i Tingsryd tas bort den 29 maj på grund av byggnation på platsen. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) hänvisar återvinnare av förpackningar och tidningar till närliggande återvinningsstationer på Skolgatan och Ebbalyckevägen.

Återvinningsstation tas bort i Tingsryd

Återvinningsstationen på Bultvägen/Lokgatan i Tingsryd tas bort den 29 maj på grund av byggnation på platsen. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) hänvisar återvinnare av förpackningar och tidningar till närliggande återvinningsstationer på Skolgatan och Ebbalyckevägen.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det väldigt tråkigt när en återvinningsstation måste stängas. Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på våra andra återvinningsstationer, säger Magnus Sandström, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

– Vi anpassar tömning och städning till en ökad efterfrågan på stationerna på Skolgatan och Ebbalyckevägen och vi välkomnar besökare att kontakta oss om det skulle bli fullt i behållarna, säger Magnus Sandström, FTI.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

För mer information:
Magnus Sandström, Regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI)
Tel: 08-566 144 73
[email protected]

Fakta: På www.ftiab.se/sortering finns tips på vad som är en förpackning och hur man sorterar. Få svar på vanliga myter om återvinning, www.ftiab.se/myter. För allmän information om avfall och källsortering, se www.sopor.nu.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ämnen som berörs i nyheten
Statlig, kommunal förvaltning Miljöteknik, återvinning Naturresurser Emballage, förpackning Hållbarhetsfrågor/CSR Samhälle Ekologiska frågor Natur-, miljövård Livsmedelsindustrin Pappersindustri
Nyheten har taggats med följande taggar
återvinningsstation

Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2020. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
Avtal och integritetspolicy

Processed in 0.0044 seconds [5 queries]

pixel