Annonsera gratis! Prova att lägga in en annons, det tar bara någon minut att komma igång att sälja. Skapa ny gratis annons här

​Niklas Lindberg ny chef för Swecon16 sept 08:30

​Niklas Lindberg ny chef för Swecon
Lantmännen har utsett Niklas Lindberg till ny chef för affärsområde Swecon. Niklas efterträder Håkan Pettersson, som går i pension efter 18 år som chef för Swecon. Niklas, som för närvarande är CFO för Swecon, kommer att tillträda sin nya tjänst den 1 oktober och kommer att ingå i Lantmännens koncernledning.

​Niklas Lindberg ny chef för Swecon

Lantmännen har utsett Niklas Lindberg till ny chef för affärsområde Swecon. Niklas efterträder Håkan Pettersson, som går i pension efter 18 år som chef för Swecon.

Niklas Lindberg, nuvarande CFO för Swecon, tillträder den 1 oktober och kommer att ingå i Lantmännens koncernledning.

– Jag vill tacka Håkan för hans utmärkta insatser för Swecon och Lantmännen. Under Håkans tid som chef för Swecon har affären expanderat internationellt, samarbetet med Volvo har stärkts – och affärsområdet har idag en bärande roll i Lantmännenkoncernen. Det är också glädjande att välkomna Niklas Lindberg som Håkans efterträdare: Niklas har en gedigen erfarenhet både inom Swecon och sedan tidigare, och står för kontinuitet och stabilitet i ledarskapet, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef.

Håkan Pettersson har varit chef för Swecon sedan 2002, och arbetade dessförinnan på Volvo i 15 år. Håkan kommer att fortsätta som ordförande i Swecon Advisory Board, och därigenom kunna bidra till den fortsatta utvecklingen.

Niklas Lindberg har arbetat på Lantmännen i fem år; de första två åren som CFO för Swecon Sverige, och därefter som CFO för hela Swecon. Niklas har tidigare erfarenhet bland annat som chefscontroller på Seco Tools, som vd för ett metallföretag – och som ekonomichef för IL Recycling-koncernen.

– Swecon är ett fantastiskt fint bolag, och jag är väldigt glad över att ta vid efter Håkan. Vi har utvecklats på ett mycket fint sätt de senaste åren, men trots det finns det flera områden där vi kan bli ännu bättre – och det känns spännande att få leda den resan. Min ambition är att vi ska bibehålla det som gör Swecon så bra, samtidigt som vi tar nästa steg tillsammans med Volvo – till exempel när det gäller affärsmodeller och ny teknik, säger Niklas Lindberg.

För mer information, kontakta gärna:

Lantmännens pressavdelning
Tel: 010 - 556 88 00
E-post: [email protected]


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Ämnen som berörs i nyheten
Entreprenad, maskiner Industri, tillverkning Bygg, fastighet Transport Jordbruk, lantbruk, fiske Entreprenadfrågor, maskiner Anläggningsindustri
Nyheten har taggats med följande taggar
volvo construction equipment swecon anläggningsmaskiner lantmännen håkan pettersson niklas lindberg

Tillbaka till alla nyheter
Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter och erbjudanden direkt i din inkorg!
© industri24.se 2013-2020. Priser exklusive moms i SEK. Reservation för ev. felskrivningar.
Avtal och integritetspolicy

Processed in 0.0058 seconds [5 queries]

pixel